Το πρώτο τρέιλερ από το remake της κλασικής ταινίας «Lion King» που κυκλοφόρησε το 1994 έδωσε στη δημοσιότητα η Disney. Η φωνή του Σίμπα θα είναι ο Donald Glover ενώ της Νάλα η Beyonce. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019 και σε αυτή δανείζουν τη φωνή τους μεγάλα ονόματα όπως οι Μπιγιονσέ ως Νάλα, ο Ντόναλντ Γκλόβερ ως Σίμπα, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Μουφάσα και ο Σεθ Ρόγκεν ως Πούμπα.

Με αφορμή τη μεγάλη επιστροφή εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε!

10. Στα πρώτα σχέδια της ταινίας, ο Σίμπα και η Νάλα είχαν κι έναν γιο

Ονομαζόταν Τσάκα και ήταν γιος του Σίμπα και της Νάλα και αδερφός της Κιάρα, ωστόσο κόπηκε για να μην κάνει την ταινία πολύπλοκη. Επίσης, σε κάτι βιβλία σχετικά με την ταινία και πριν το sequel, ο Σίμπα και η Νάλα είχαν έναν γιο, τον Κόπα. Πολλοί φαν της ταινίας θεωρούν ότι τον Κόπα/Τσάκα τον σκότωσε η Ζίρα, θέλοντας να εκδικηθεί, και γι’ αυτό ο Σίμπα ήταν υπερπροστατευτικός με την Κιάρα.
Η ιδέα του αρσενικού απογόνου δεν απορρίφθηκε εντελώς, καθώς στη σειρά της Disney «The Lion Guard», πρωταγωνιστεί ο γιος του Σίμπα, Κάιον, ως μικρότερος αδερφός της Κιάρα.

9. Το πραγματικό όνομα του Σκαρ σημαίνει «άχρηστος» στα Σουαχίλι

O Μουφάσα, ο Σκαρ και ο πατέρας τους στο βιβλίο The tale of two Brothers

Το όνομα «Σκαρ» (που σημαίνει ουλή) δεν είναι παρά ένα παρατσούκλι εξαιτίας μιας ουλής που είχε αποκτήσει σε μια μάχη (ή, όπως αναφέρει o Rob Minkoff, σκηνοθέτης της ταινίας, του την έκανε ο αδερφός του).
Το πραγματικό όνομα του Σκαρ ήταν Τάκα, που στα Σουαχίλι σημαίνει άχρηστος. Το όνομά του τού το είχε δώσει ο πατέρας του, απεικονίζοντας πόσο τον περιφρονούσε.

8. Ο Σκαρ έχει ομοιότητες με τον Χίτλερ.

Σκεφτείτε το. Όπως και ο Χίτλερ, ο Σκαρ είχε έναν τεράστιο στρατό. Επίσης, όπως και ο Χίτλερ άφησε πίσω του μια καταρημαγμένη Ευρώπη, έτσι και ο Σκαρ αφήνει πίσω του ένα σχεδόν κατεστραμμένο βασίλειο. Και οι δύο τους είναι δικτάκτορες και καταδιώκουν με μανία όσους στρέφονται εναντίον τους. Σας θυμίζει κάτι;;;

7. Στην αρχή, ο Κοβού ήταν αληθινός γιος του Σκαρ

Όσοι έχουν δει την ταινία θυμούνται ότι ο Κοβού δεν ήταν παρά ο θετός γιος του Σκαρ και ο βιολογικός πατέρας του αγνοείται. Στα αρχικά σχέδα της ταινίας, ο Κοβού ήταν βιολογικός γιος του Σκαρ (μάλιστα, το όνομά του επίσης σημαίνει ουλή στα Σουαχίλι). Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι, αφού ήταν γιος του Σκαρ, ήταν και συγγενής της Κιάρα και το άλλαξαν.

6. Ο θάνατος του Μουφάσα παραμένει ένας από τους πιο φρικιαστικούς θανάτους της Disney.

Κυρίως επειδή τον σκότωσε ο ίδιος του ο αδερφός και άφησαν το νεκρό σώμα του να φαίνεται στην κάμερα.

5. Αρχικά, ο Σίμπα θα σκότωνε τον Σκαρ.

Στα αρχικά σχέδια της ταινίας, ο Σίμπα θα πέταγε τον Σκαρ από την κορυφή του λόφου, όπου θα καιγόταν ζωντανός γελώντας υστερικά, αποδεικνύοντας ότι είχε τρελαθεί εντελώς. Ωστόσο, κόπηκε επειδή θεωρήθηκε πολύ σκοτεινό για μια ταινία Disney.
Επίσης, η τελική έκδοση του θανάτου του βασίστηκε σ’ ένα αρχικό σχέδιο από την «Πεντάμορφη και το Τέρας», όπου ο Γκαστόν ξεσκίστηκε ζωντανός από λύκους.

4. Η Σαραφίνα, μητέρα της Νάλα, ήταν αδερφή της Σαράμπι.

Πιο συγκεκριμένα, η Σαραφίνα ονομαζόταν Νάαντα και ήταν μια από τις τρεις αδερφές της Σαράμπι κι επομένως, θεία του Σίμπα. Καθώς με αυτήν την εκδοχή ο Σίμπα και η Νάλα είναι πρώτα ξαδέρφια, το σενάριο άλλαξε κι η Νάαντα έγινε Σαραφίνα. Παρόλ’ αυτά, το όνομά της δεν αναφέρθηκε ποτέ στην ταινία.

3. Ο Ζάζου τραγουδάει το «Let it go» στον Σκαρ.

Αν το θυμόσαστε, ο Σίμπα προφανώς μισεί το τραγούδι «It’s a small world after all», γιατί όταν ο Ζάζου άρχισε να το τραγουδάει, τον διέταξε να σωπάσει. Σε μερικές παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την απελευθέρωση του «Ψυχρά και Ανάποδα», ο Ζάζου τραγουδάει το «Let it go». H αντίδραση του Σκαρ ήταν η ίδια.

2. Η Σαραφίνα σκότωσε τον πατέρα του Μπανζάι.

Πιο συγκεκριμένα τον έφαγε, όπως αναφέρει η Σένζι στο τραγούδι «Chow Down»

1. Σε μια κομμένη σκηνή, ο Σκαρ εξορίζει τη Νάλα γιατί δε δέχτηκε να γίνει η σύντροφός του.

Στην ταινία, η Νάλα έφυγε από το βασίλειο για να βρει βοήθεια. Σ’ ένα προσχέδιο όμως, ο Σκαρ θέλει να κάνει τη Νάλα σύντροφό του, κάτι που εκείνη αρνείται, χαστουκίζοντάς τον. Εκείνος της απαντάει:
«Ω, Νάλα, Νάλα, ξέρεις, στ’ αλήθεια δεν έχεις καμία επιλογή. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, παίρνω πάντοτε αυτό που θέλω».

Το τραγούδι, που ονομαζόταν «Η Τρέλα του Βασιλιά Σκαρ» (The Madness of King Scar), διαγράφτηκε επειδή η τελευταία φράση του Σκαρ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση που δεν θα άρμοζε σε μια οικογενειακή ταινία.