Στις 12 Οκτωβρίου 1967, ένα αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών εκτελούσε τη διαδρομή Λονδίνο-Λευκωσία. Ήταν γύρω στα ξημερώματα, όταν ξαφνικά μία βόμβα εξερράγη. Στις 05:17 π.μ. το αεροπλάνο έπεσε, ανοιχτά του Καστελλόριζου. Οι 57 επιβαίνοντας και οι 6 εργαζόμενοι των αερογραμμών ήταν όλοι νεκροί.

Στο σημείο έφτασε πρώτο το ουγγρικό πλοίο «Μπάλατον» που μάζεψε τα πρώτα 27 πτώματα. Τα υπόλοιπα 25 περισυνέλεξαν διάφορα τουρκικά πλοιάρια. Η κυπριακή κυβέρνηση ζητούσε επίμονα όλα τα πτώματα μαζί με τυχόν υπολείμματα του αεροσκάφους να μεταφερθούν στην Κύπρο.

Στο μεταξύ ένα πέπλο μυστηρίου είχε καλύψει την υπόθεση, καθώς όπως ήταν γνωστό με τη συγκεκριμένη πτήση θα επέστρεφαν στην Κύπρο ο πρόεδρος της Βουλής, Γλαύκος Κληρίδης και ο Γεώργιος Γρίβας, προφανώς με κάποιο ψευδώνυμο.

«Η βόμβα στον Comet είχε τοποθετηθεί για τον Γρίβα»

Τις επόμενες μέρες τα εξώφυλλα και τα άρθρα των εφημεριδών έστηναν ένα γλέντι γύρω από θεωρίες συνωμοσίας και δολιοφθοράς.

Τα ερωτήματα πλήθαιναν με ευφάνταστους τίτλους όπως «Το μυστήριο του Comet τρελαίνει τους εμπειρογνώμονες» και προτάσεις που προκαλούσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Συγκεκριμένα, η Sunday Telegraph είχε ως τίτλο

«Περισσότερα σενάρια για τον Comet: Βόμβα έκανε τον ασύρματο να σιγήσει; Αερομαχία στον αέρα; Φωτιά στον θάλαμο πλοήγησης; Ή CAT vertigo του πιλότου;».

Μέρα με τη μέρα ο Τύπος άφηνε να εννοηθεί πως με την υπόθεση ασχολείτο πλέον η ΜI6 και ο ίδιος ο πρόεδρος Γουίλσον, ο οποίος μάλιστα είχε συντάξει ειδική απόρρητη έκθεση.

Η βόμβα έπεσε όταν η Sunday Times δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η βόμβα στον Comet είχε τοποθετηθεί για τον Γρίβα».

 

Μυστήριο μέχρι σήμερα

Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ και δεν έγινε ποτέ γνωστό ποιος τοποθέτησε τη βόμβα και για ποιο λόγο. Αυτό που θυμούνται όλοι, είναι πως το αεροπλάνο που περίμεναν να φτάσει στις 5:45 π.μ., δεν ακούμπησε ποτέ το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Ο «Κομήτης» των Κυπριακών αερογραμμών, έπεσε φλεγόμενος στις 5:17 π.μ., σκοτώνοντας 66 άτομα και αφήνοντας πίσω του δεκάδες σενάρια.