Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1957, στο χωριό Πύλα της επαρχίας Λάρνακας και ήταν η δεύτερη κόρη της οικογένειας. Το ταλέντο της στη μουσική και στο τραγούδι, το φανέρωσε από πολύ μικρή ηλικία, ήδη στα 6 της χρόνια όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Τότε ήταν που ξεκίνησε και τις εμφανίσεις με την αδελφή της, η οποία έπαιζε πιάνο.

Το 1970, σε ηλικία μόνο 13 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο λαμβάνοντας μέρος σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό. Αν και η μητέρα της ήταν πιο αυστηρή στο ζήτημα του τραγουδιού, παρόλα αυτά το βραβείο τη μαλάκωσε και οι γονείς της πείστηκαν για το αξεπέραστο ταλέντο της.

Έτσι το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της, Σοφίας, ο Νέστορας έκλεισε το μαγαζί του στην Κύπρο και ολόκληρη η οικογένεια μετακόμισε στη συνοικία της Νέας Κυψέλης στην Αθήνα.

Μόλις 16 ετών η νεαρή τραγουδίστρια, τελείωσε το Γυμνάσιο στην Αθήνα ενώ τα βράδια τραγουδούσε σε μπουάτ στην Πλάκα και ηχογράφησε στη δισκογραφική εταιρεία MINOS τα δύο πρώτα της τραγούδια, έχοντας ήδη περάσει από ακρόαση και υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία.

Από αντίδραση όμως αποφάσισε να δώσει εξετάσεις και να περάσει και στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήθελε όπως δήλωσε η ίδια να μπορεί να δηλώνει μορφωμένη και όχι απλά τραγουδίστρια

Ως μαθήτρια στην Κύπρο ήμουν πολύ καλή, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια που ήρθαμε στην Ελλάδα, άρχισα συγχρόνως να τραγουδάω και αυτό με δυσκόλεψε στα μαθήματα. Στην Νομική πέρασα από αντίδραση. Ήθελα να μπορώ να λέω πως είμαι μορφωμένη και όχι απλώς τραγουδίστρια. Έκατσα δύο χρόνια στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής και μετά το έριξα τόσο σοβαρά στο τραγούδι που δεν με έπαιρνε να το τελειώσω. Δεν άντεξα τα ωράρια

Το 1973 η Άννα Βίσση ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα.

Η ιστορία της φωτογραφίας

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε το 1972, λίγο πριν μετακομίσει για Αθήνα. Μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά η γνωστή σήμερα τραγουδίστρια, δεν είναι ούτε 15 χρονών στη φωτογραφία. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδιζε από το να κάνει το ταλέντο της εμφανές στον κόσμο της Κύπρου.

Πέντε χρόνια μετά από αυτή την εμφάνιση, η ζωή της άλλαξε ριζικά, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «ας κάνουμε απόψε μια αρχή» και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που είχε μεγάλη αίγλη και συνήθως ο νικητής έκανε σημαντική καριέρα.

Στη φωτογραφία διακρίνονται μαζί της ο David Yenovkian στο πιάνο, Γιώργος Ριαλάς στα τύμπανα, Λάκης Σοφοκλέους στην ηλεκτρική κιθάρα (μπροστά αριστερά), Αντρέας Γεωργίου στην ηλεκτρική κιθάρα (πίσω) και Άντρος Καρακατσίανης στο μπουζούκι, σε εμφάνισή τους στο κέντρο Miramare της Λεμεσού.