Δεκαετία του ΄80. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα του Γιώργου, θα έφερνε στη ζωή του τη μέλλουσα σύζυγό του: την Εύη Θεοκλέους. Η τυχαία αυτή συνομιλία θα οδηγούσε σε σχέση και δυο χρόνια αργότερα, φοιτητές στην Ελλάδα θα ξεκινούσαν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον απαιτητικό χώρο της μουσικής. Παντρεύτηκαν, απέκτησαν ένα γιο και στην πορεία χώρισαν. Ο Γιώργος Θεοφάνους και η Ευρυδίκη ήταν ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του ελληνικού πενταγράμμου. Σήμερα ο καθένας ακολουθεί τη δική του επιτυχημένη πορεία και καριέρα στον χώρο της μουσικής και διατηρούν μεταξύ τους μία πολύ καλή φιλική σχέση.

Το τυχαίο τηλεφώνημα

Ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος είχε ζητήσει από ένα φίλο του να τον φέρει σε επαφή με μια τραγουδίστρια ωστόσο να ηχογραφήσουν κάποια κομμάτια που είχε γράψει.

Ο φίλος του τού έδειξε τότε μια φωτογραφία με δύο κοπέλες, από τις οποίος ο Γιώργος έδειξε τη μία. Ωστόσο, το στούντιο από λάθος τηλεφώνησε σε αυτήν που δεν διάλεξε ο Θεοφάνους, δηλαδή την Ευρυδίκη, η οποία ήταν μόλις 19 ετών.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν και άρχισαν να συνεργάζονται μέχρι που κατέληξαν σε σχέση. Δυο χρόνια αργότερα ένα άλλο τηλεφώνημα έμελλε να αλλάξει τη ζωή τους μια για πάντα: ήταν αυτό του Λεωνίδα Μαλένη ο οποίος τους ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του γνωστού παραγωγού Φίλιππου Παπαθεοδώρου για τη φωνή της Ευρυδίκης, αλλά και για τα τραγούδια του Θεοφάνους.

Έτσι, στις 4 Μαϊου, ετοίμασαν τις βαλίτσες τους κι από την Αμερική βρέθηκαν στην Αθήνα. Μέχρι να τα καταφέρουν βέβαια και να γίνουν γνωστοί, πέρασαν δύσκολα.

Ο γνωστός σήμερα συνθέτης θυμάται πως «Ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι δηλαδή, γιατί είχαμε χρήματα να αγοράσουμε μόνο σεντόνια και όχι πάπλωμα».

evridiki theofanous

Το 1992, η Ευρυδίκη πήρε μέρος στη Eurovision με το τραγούδι «Ταιριάζουμε», σε στίχους του αγαπημένου της συντρόφου. Και οι δύο εκπροσωπούσαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κύπρο, παίρνοντας την ενδέκατη θέση. Από τότε η καριέρα τους απογειώνεται και οι δύο νέοι αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τη σχέση τους με τα δεσμά του γάμου.

Image result for ευρυδικη θεοφανους

Ο γάμος τους διήρκησε δέκα χρόνια και μαζί απέκτησαν έναν γιο. Το 2002, πήραν διαζύγιο αλλά από τότε κρατάνε πολύ καλές φιλικές επαφές. Ο Γιώργος Θεοφάνους, μετά τον χωρισμό τους έγραψε το «Έλα να με τελειώσεις», το οποίο ερμήνευσε ο Αντώνης Ρέμος.