Τα δακτυλικά αποτυπώματα βρίσκονται συνήθως στο βερνίκι των έργων τέχνης – αλλά σε αυτό το συγκεκριμένο έργο είναι στο αρχικό χρώμα, που σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης μπορεί να έχει πιάσει το έργο τέχνης ενώ ήταν ακόμη υγρό.

Η ανακάλυψη της ύπαρξης των αποτυπωμάτων έγινε το 2011 και η επιστημονική δημοσίευση έγινε μόλις το 2017. Ο Michel van de Laar, ένας συντηρητής που πρώτος είδε τα δακτυλικά αποτυπώματα, δήλωσε ότι τα αποτυπώματα δημιουργήθηκαν εξαιτίας της βιασύνης με την οποία έφτιαχναν τα έργα και με έναν τρόπο που μόνο έμπειροι, εξειδικευμένοι τεχνίτες μπορούσαν να αποφύγουν τις μουτζούρες.

Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε γύρω στο 1655 και το μοντέλο, πιθανότατα ένας από τους νεαρούς Εβραίους που ζούσαν στη γειτονιά του καλλιτέχνη στο Άμστερνταμ, είχε επιλεγεί για την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Αυτό είναι ένα από τα επτά σκίτσα-ελαιογραφίες που απεικονίζουν το ίδιο θέμα, τον Χριστό σε αυτή τη στάση. Το έργο μέχρι το φετινό καλοκαίρι ήταν δάνειο στο Μουσείο Rembrandt House στο Άμστερνταμ. Εμφανίστηκε σε έκθεση του Λούβρου το 2011 και πριν ήταν κρυμμένο σε ιδιωτική συλλογή για δεκαετίες. Θα δημοπρατηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.