10 Ιουλίου 1987. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Continental στη Λεμεσό φεύγει από το σπίτι του μαζί με τους δύο ανήλικους γιους του, Χριστάκη και Μιχάλη, 13 και 11 ετών αντίστοιχα. Στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, η σύζυγος και μητέρα μαζί με τον μικρότερο γιο τους, αποχαιρετά την οικογένειά της.

Δεν ήξερε πως αυτή θα ήταν η τελευταία φορά. Λίγη ώρα μετά και ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, μία βόμβα υψηλής ισχύος που είχε τοποθετηθεί από κάτω, εξερράγη. Και οι τρεις, πατέρας και γιοι, βρήκαν φρικτό θάνατο.

Λίγες μέρες πριν το ειδεχθές έγκλημα, η οικογένεια του Πανίκου είχε παρατηρήσει ένα αυτοκίνητο με έναν άγνωστο άντρα, που παρακολουθούσε το σπίτι τους.

«Είναι όλα στη φαντασία σας», είπε ο Πανίκος Μιχαήλ, όταν η σύζυγος εξέφρασε τις ανησυχίες της. Την ανησυχία του είχε εκφράσει και ο 13χρονος Χριστάκης.

Ο Καυκαρής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Ο ένοχος

Για το έγκλημα συνελήφθησαν γνωστοί επιχειρηματίες της Λεμεσού, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυπταν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους. Στις 18 Ιουλίου συνελήφθη ο Παναγιώτης Καυκαρής, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα.
Δέκα μέρες αργότερα ομολόγησε πως ήταν ο ίδιος που τοποθέτησε τη βόμβα. Συμπλήρωσε δε, πως για το έγκλημά του θα έπαιρνε 10.000 λίρες. Παρόλα αυτά δεν κατονόμασε ποτέ τους ηθικούς αυτουργούς.

Η πολύκροτη δίκη

Στις 10 Μαρτίου 1989, ανακοινώθηκε στον Παναγιώτη Καυκαρή η απόφαση του δικαστηρίου για διά βίου φυλάκιση.
Έκτοτε ο Παναγιώτης Καυκαρής παραμένει φυλακισμένος. Ο ίδιος, το 1991 δήλωσε πως

«έκανα ένα αποτροπιαστικό και κατάπτυστο έγκλημα και έχω καταλάβει το μεγάλο μου έγκλημα και έχω μετανιώσει».

Όταν το Συμβούλιο τον ρώτησε πότε κατανόησε το έγκλημα που διέπραξε ανέφερε πως αντιλήφθηκε «νοητικά και συναισθηματικά» όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και βλέποντας τη σύζυγο και μητέρα των θυμάτων που του είπε: «Τι σου κάναμε κύριε»; Εκείνη την ώρα είπε ότι ένιωσε πολύ άσχημα και κατάλαβε το λάθος του.

Οι αιτήσεις για αποφυλάκιση που έχει κάνει μέχρι σήμερα, έχουν απορριφθεί.