Μας έχει χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς, για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ το όνομά του, ή μάλλον το «όνομά» του έχει συνδεθεί με την κυπριακή παιδική θεατρική σκηνή. Ο βραβευμένος με Γκίνες ηθοποιός, για τον πολυετή ρόλο του ως «Νικολάκης», βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή του Σίγμα, Όλα Καλά, για να μιλήσει για τη ζωή του και το νέο ρόλο του στη σειρά εποχής Γαλάτεια.

Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε μια άγνωστη έως σήμερα προσωπική του ιστορία, η οποία στάθηκε αφορμή για την μετέπειτα δημιουργία του χαρακτήρα «Νικολάκης».Όπως ανέφερε, όταν ήταν 5 ετών, έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών. Η απώλεια του αδελφού του, όπως δήλωσε υπήρξε βαρύ πλήγμα για όλη την οικογένεια και κυρίως για τη μητέρα του, η οποία δεν το ξεπέρασε ποτέ. Όπως είπε, ο Νικολάκης δημιουργήθηκε προς τιμήν του αδελφού του, και με σκοπό να προσφέρει γέλιο και χαρά σε μικρά παιδιά.

Ο Κώστας Σχοινιού γεννήθηκε την 1η Μαρτίου και κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Ακανθού και είναι το τελευταίο παιδί δεκαμελούς οικογένειας. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή Αθηνών και από το 2ο έτος της Σχολής άρχισε να συνεργάζεται επαγγελματικά με μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Εκεί είχε την ευκαιρία να δουλέψει πλαι σε μεγάλα ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη θεατρική παράσταση «Εβίτα», η Μαρία Αλιφέρη, ο Θανάσης Βέγγος, ο Γιάννης Μπέζος και άλλοι. Σπούδασε επίσης πολιτικές επιστήμες στο Παντειο Πανεπιστήμιο.
Με την επιστροφή του στη Κύπρο συνεργάστηκε με το ΘΟΚ, με διάφορους επαγγελματικούς θιάσους και με την ίδρυση της Παιδικής Σκηνής Δώρου Κυριακίδη ανήκει στο δυναμικό της και ο ήρωας Νικολάκης καθιερώνεται και κρατάει τα σκήπτρα της πρωτιάς στο Παιδικό Θέατρο μέχρι και σήμερα. Εναρκτήριο έργο της Σκηνής «Που είναι η Ευλαμπία;». Ο ρόλος του Νικολάκη του έδωσε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως μοναδικός κύπριος ηθοποιός που βραβεύεται για τον ήρωα που υποδύεται για χρόνια. Το όνομα του Νικολάκη και της Παιδικής Σκηνής Δώρου Κυριακίδη μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες το 1999 για 14 χρόνια που υποδυόταν τον ίδιο ρόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα Νικολάκης, δόθηκε προς τιμή του αδελφού του Κώστα που χάθηκε όταν ήταν φαντάρος, ένα πλήγμα που στοίχισε τόσο τον ίδιο όσο και την υπόλοιπη οικογένεια.
Έχει παίξει επίσης στην Επίδαυρο με Αριστοφάνη, έπαιξε 3-4 Αριστοφανικά έργα, σε πολλές κωμωδίες, επιθεωρήσεις, μιούζικαλ εκτός από τραγωδία. Τη δεκαετία 90’ εργάστηκε και ως τραγουδιστής σε νυχτερινά μαγαζία ενώ παρουσίαζε τη πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή «Ψηλά τα χέρια» κάθε Σάββατο στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και μετέπειτα στον ΑΝΤ1 με τίτλο «Ψηλά τα κέφια». Πήρε μέρος σε αρκετά κυπριώτικα σκετς και παραγωγές του ΡΙΚ ενώ πρόσφατα τον παρακολούθησαμε στο ρόλο του γιατρου στη σειρά του ΑΝΤ1 «Το βαλς με δώδεκα Θεούς».