Μια κοινωνική δράση για ενήλικες, εμπνευσμένη από τρία έργα της προσωρινής έκθεσης Πενταδάκτυλος Contemporaries

Πώς στεκόμαστε απέναντι σε μια απουσία; Πώς διαχειρίζεται κανείς μία κενότητα;

Τρεις καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν την έλλειψη μέσα από το εικαστικό τους έργο. Η προσωπική μνήμη ως προϋπάρχον υλικό μετατρέπεται σε γραφή από τους συμμετέχοντες που καλούνται να γράψουν τις δικές τους επιστολές. Μέσα από μια διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από τη μνήμη μας, αντιμετωπίζουμε μια προσωπική κενότητα μετατρέποντας τη μνήμη της σε χειρόγραφο, αλληλογραφώντας αρχικά ανώνυμα με άλλους συμμετέχοντες που θα συμμετάσχουν στη δράση.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι να παραστούν και στις δύο συναντήσεις στην Πινακοθήκη. Η δράση θα ολοκληρωθεί σε μια 3η συνάντηση στο χώρο της Πινακοθήκης, όπου θα συναντηθούν και θα λάβουν σάρκα και οστά αποστολέας και παραλήπτης κάθε γράμματος (από τις δύο ομάδες) και η οποία θα οριστεί αργότερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εισηγήτρια-Εμψυχώτρια: Βάλια Ματσεντίδου

Η Βάλια Ματσεντίδου είναι εκπαιδευτικός στη δημοτική εκπαίδευση, με μεταπτυχιακό στις Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία.

Βάλια Ματσεντίδου – Στους δρόμους της Λευκωσίας με μια Polaroid κι ένα μολύβι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάλια Ματσεντίδου – Στους δρόμους της Λευκωσίας με μια Polaroid κι ένα μολύβι

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

1η ομάδα στις 4-5.30μμ. / 2η ομάδα στις 6.30-8μμ.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

1η ομάδα στις 4-5.30μμ. / 2η ομάδα στις 6.30-8μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22668838, εσωτ. 109 ή 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30), ή με email στο education@leventisgallery.org

Event στο Facebook

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.