Εντυπωσιακό: Μετέδωσαν live το άνοιγμα σαρκοφάγου άνω των 2.500 ετών στην Αίγυπτο (pics & vid)

Εντυπωσιακό: Μετέδωσαν live το άνοιγμα σαρκοφάγου άνω των 2.500 ετών στην Αίγυπτο (pics & vid)

Ζωντανή μετάδοση για το άνοιγμα μιας σαρκοφάγου στην Αίγυπτο που πιστεύεται ότι περιείχε τη μούμια ενός υψηλόβαθμού Αιγύπτιου ιερέα έκανε το Discovery Channel.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή Μίνια, στα ανατολικά του Καΐρου, ένα δίκτυο καναλιών και στη συνέχεια βρέθηκαν μπροστά σε τάφους με 40 μούμιες που εκτιμάται ότι ανήκουν σε εκπροσώπους της αιγυπτιακής ελίτ.

Αφού εξερεύνησαν τους άλλους τάφους, ανακαλύπτοντας αγάλματα, σκεύη για αποθήκευση ταριχευμένων οργάνων και άλλες μούμιες, οι αρχαιολόγοι έφτασαν στο χώρο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο.

Επτά συνολικά άνθρωποι άνοιξαν την άριστα διατηρημένη σαρκοφάγο και βρήκαν μέσα χρυσά αντικείμενα.

«Δεν το πιστεύω, είναι μοναδικό το θέαμα» εξέφρασε το θαυμασμό του ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Αρχαιοτήτων.

Ο Αμερικανός εξερευνητής και παρουσιαστής της εκπομπής ανακοίνωσε ότι η μούμια ανήκει στον ιερέα του Θωθ, του θεού της σοφίας της Αιγύπτου, και χρονολογείται στα χρόνια της 26ης Αιγυπτιακής δυναστείας, περίπου, δηλαδή, στο 525 π.Χ.

Σαν σήμερα

  • 1904 Ο σερ Χάρμαν Κινγκ διορίζεται ύπατος αρμοστής της Κύπρου | Κυκλοφορεί στηγ Λευκωσία από τον Ιωάννη Κ. Επαινετό η εβδομαδιαία εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα | Γεννιέται στη Λευκωσία ο Αιμίλιος Χουρμούζιος
  • 1918 Γεννιέται ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Νίκος Γεωργίου
  • 1932 Ιδρύεται η Ένωσις Πεζοπορικού ΑΜΟΛ Λάρνακας ή η Ε.Π.Α. Λάρνακας
  • 1968 Η αρχή της «κρίσης Παναγούλη». Η κρίση πυροδοτήθηκε με τη δημοσίευση πορίσματος των ανακριτών για τη δολοφονική απόπειρα που είχε προηγουμένως διενεργήσει ο Παναγούλης κατά τη ζωή του δικτάτορος Παπαδοπούλου. Το πόρισμα αναμείγνυε και ονόματα διαφόρων Κυπρίων, με πρώτο εκείνο του Υπουργού Εσωτερικών και Αμύνης Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Ως εκ τούτου ο Γιωρκάτζης υποχρεώθηκε σε παραίτηση

Η σελίδα μας στο facebook