Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ο 29χρονος μουσουλμάνος από τη Βοσνία, Άρμιν Μάτζικ, φιλοξενήθηκε από τον 41χρονο Σέρβο Ραντομίρ Κουρπάνοβικ. Ωστόσο, δεν φανταζόταν πως η συγκατοίκηση αυτή στο υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Αντρέα Κάλβου στην Αγλαντζιά, θα τον οδηγούσε στον θάνατο.

Οι δύο συγκάτοικοι, κατάγονταν από δύο χώρες που εκείνη την περίοδο βίωναν έναν εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο το αίμα έρρε άφθονο. Κάποια στιγμή, ο Σέρβος Ραντομίρ άρχισε να συζητάει γύρω από τα γεγονότα που συνέβαιναν στον πόλεμο της Σρεμπρένιτσα.
Τα πνεύματα άναψαν και η συζήτηση ξέφυγε, ιδίως όταν ο Ραντομίρ μεταξύ τρέλας και φανατισμού έκοψε κάθε φιλική σχέση που είχε με τον Άρμιν.

«Έπρεπε να τον σκοτώσω»

Οι δύο άντρες πλέον συγκατοικούσαν στο ίδιο σπίτι χωρίς να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, αφού ο φανατισμός τους είχε ψυχράνει.
Ένα βράδυ και ενώ κοιμόταν ο Αρμίν, ο Ραντομίρ, τον μαχαίρωσε στην καρδιά ενώ εκείνος κοιμόταν. Ο Αρμίν, σε έντονο σοκ σηκώθηκε και τότε δέχτηκε άλλη μία πισώπλατη μαχαιριά από τον συγκάτοικό του.

Βγήκε στον δρόμο ματωμένος και άρχισε να τρέχει ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.
Τριακόσια μέτρα μετά όμως δεν άντεξε και σωριάστηκε στην άσφαλτο.
Μελανιασμένος από τον έντονο ξυλοδαρμό που από ότι φαίνεται προηγήθηκε, παρέμεινε στην οδό Αριστόκυπρου ξαπλωμένος στην άσφαλτο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.


Το μακάβριο θέαμα είχαν περικυκλώσει μικρά παιδιά από τη γειτονιά.
Ο Ραντομίρ, συνελήφθη κατευθείαν μετά από υποδείξεις του Μίλαν, ο οποίος γνώριζε θύμα και θύτη και τους είχε βοηθήσει να βρουν δουλειά στην Κύπρο.

Ο δολοφόνος με παγερό ύφος δήλωσε στους αστυνόμους: «Έπρεπε να τον σκοτώσω».

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: Άδωνις Παλληκαρίδης – Στέλιος Παπαστυλιανού,  Το Περιοδικό