04:00 τα ξημερώματα, Λευκωσία Κύπρος, 1986. Κάποιοι θαμώνες ξενυχτούν στο οίκημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Ολυμπιακός Λευκωσίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παίζουν χαρτιά, «έτσι για το έθιμο» και περνάνε καλά. Ξαφνικά, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισβάλουν στο οίκημα. ««Απόψε χάσατε όλοι. Αφήστε όλοι τα χρήματα στο τραπέζι. Όποιος κινηθεί θα εκτελεστεί». Από εκείνη τη στιγμή, τα Χριστούγεννα εκείνα των 30 ατόμων που ξενυχτούσαν στη Λευκωσία θα στιγματίζονταν με την εκτέλεση ενός νεαρού. 

Οι θαμώνες δεν είχαν πολλές επιλογές. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ενόπλων, άφησαν τα χρήματα στην πράσινη τσόχα και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το τραπέζι. Κάποιοι ήταν πιο ήρεμοι ενώ άλλοι καταλήφθηκαν από πανικό. Κοίταζαν τους ληστές και τα χρήματά τους, και εύχονταν η ληστεία να είχε αίσιο τέλος. Όμως τα πράγματα θα εξελίσσονταν πολύ χειρότερα από ότι περίμεναν.

Ο ένας ληστής διέταξε τους χαρτοπαίχτες να περάσουν από μπροστά του και να τοποθετήσουν ό,τι χρήματα είχαν μέσα στο σακίδιο που κρατούσε. Τότε εμφανίστηκε και ο δεύτερος ληστής κρατώντας ένα G3 με το οποίο στόχευε κατά των θαμώνων.

Όλοι έκαναν όπως διέταξαν οι μασκοφόροι. Και πάλι όμως δεν ήταν αρκετό.

«Που εν ο διοργανωτής του παιχνιδιού κι ο πουφετζής; Φωνάξτε τους να παρουσιαστούν μπροστά μου και να φέρουν μαζί τους και τα χρήματα», διέταξε και πάλι ο κουκουλοφόρος. Κανείς όμως δεν απαντούσε.

Στο μεταξύ ο ταμίας του οικήματος και θαμώνας, κατάφερε να «γλιστρήσει» και να κρυφτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας. Έφυγε από την πίσω πόρτα μαζί με ένα μέρος των χρημάτων και περίμενε.

Εκτός όμως από τον ταμία, από το οίκημα κατάφερε να διαφύγει και ένας αστυνομικός χωρίς να τον προσέξουν οι ληστές και να ενημερώσει τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό. Σε λίγη ώρα είχαν φτάσει οι αρχές. Ο Λοχίας τότε φώναξε «Αφήστε τα όπλα σας και παραδοθείτε».

Ο νεαρός ληστής πανικοβλήθηκε και άρχισε να βάλλει με το αυτόματο που κρατούσε προς την κατεύθυνση από την οποία ακούστηκε η φωνή.

Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε και ο 19χρονος ληστής, έπεσε νεκρός έξω από το Σωματείο του Ολυμπιακού.

Λίγη ώρα αργότερα οι άλλοι δύο δράστες, κυριευμένοι από πανικό, παραδόθηκαν αφού κατάλαβαν πως κάτι είχε «στραβώσει» στην όλη υπόθεση, όταν ο φίλος τους δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο που είχαν συμφωνήσει.

Οι νεαροί πλησίασαν τη σκηνή της ληστείας και ζήτησαν να δουν τον νεκρό.

Τότε έντρομος ο ένας νεαρός ληστής απευθύνθηκε στον αξιωματικό της αστυνομίας και ομολόγησε, «Εγώ έκαμα τη ληστεία». Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

«Αφήστε με να αυτοκτονήσω»

Την επόμενη μέρα οι δύο νεαροί κατέθεσαν λεπτομερώς.

Είχαν συμφωνήσει να κάνουν τη ληστεία και υπολόγιζαν πως η λεία τους θα ήταν γύρω στις 40.000 λίρες. Ο καθένας ήθελε να κάνει την «μπάζα» του ενώ οι δύο είχαν αποφασίσει πως μετά τη ληστεία θα εγκατέλειπαν την Κύπρο.

Στην Αστυνομία παρουσιάστηκε ράκος ο δεύτερος δράστης.

Εκλιπαρούσε τους αστυνόμους να τον αφήσουν να αυτοκτονήσει και παρακαλούσε να είχε σκοτωθεί μαζί με τον φίλο του.

«Θέλω φίλε μου να έρθω μαζί σου. Να είμαστε για πάντα μαζί όπως ήμασταν εδώ στη γη».