Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, κατάσπαρτη από μπαράκια, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ οι λουόμενοι μπορούν καθώς λιάζονται και απολαμβάνουν το καλοκαίρι της Κύπρου να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι και την προσγείωση-απογείωση αεροπλάνων στον Διεθνή Αερολιμένα Κύπρου «Γλαύκος Κληρίδης». Η πασίγνωστη ακτογραμμή της επαρχίας Λάρνακας αποτελεί πέρα από τα υπόλοιπα και τον νούμερο ένα καλοκαιρινό προορισμό της νεολαίας -και όχι μόνο-.

Είναι μια παραλία μήκους 1000 μ. με ψιλή γκρίζα άμμο και ήρεμα, γαλανά νερά. Σήμερα, κανείς μπορεί να βρει, πέρα από τις δεκάδες επιλογές διασκέδασης, ναυαγοσώστες, αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών μετατρέποντάς την σε ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους.

«Πάμε στου Μακένζυ;»

Γύρω στη δεκαετία του ’40 και κατά τη διάρκεια της αγγλοκρατίας στην Κύπρο, ένας κάτοικος του νησιού Σκωτσέζος παντρεμένος με Ελληνοκύπρια, ο McKenzie, έστησε το υποστατικό του στην παραλία. Στο blog ΚΙΤΙΟΝ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΣΚΑΛΑ εντοπίζουμε και την εξής σημειώνεται πως η παράγκα που εξυπηρετούσε τους λουόμενους, λειτούργησε ως κέντρο μέχρι το 1956. Με την έναρξη του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., η λειτουργία του ατόνησε, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς ήταν η παρεμβολή του Τουρκομαχαλά της Σκάλας, που δυσκόλευε την ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή.

*Τη φωτογραφία ανέβασε ο George Koutsoftas στο γκρουπ του Facebook Κάποτε στη Λάρνακα / Once upon a time in Larnaca